maanantai 23. marraskuuta 2015

Viikko asuttu: kiuas kärysi, kahvinkeitin posahti, pyykit pesemättä.

Viikko ollaan siis uutta taloa asuttu ja alkaahan tähän jo pikkuhiljaa tottua :)

Viime viikko meni tavaroita purkaessa ja talon käyttöä opetellessa. Seuraa tunnustuksia kädettömältä omakotiasujalta, tarkennan uuden omakotitalon asujalta:

Muuttopäivän iltana kävi legendaarisesti, kun yritimme alkaa lämmittää saunaa ensi kertaa.
Säikähdimme käryävää kiuasta niin, että tyydyimme käymään pelkästään suihkussa.
Kiukaan käyttöoppaassa toki luki (jota tietenkin luettiin vasta jälkikäteen), että ensimmäisellä lämmityskerralla kiuas muodostaa hajuja (= todellisuudessa paksua haisevaa savua) ja että tila tulee tuulettaa huolella. Emme siis kuitenkaan arvanneet, että niin sankka savu olisi normaalia.
Myöhemmin viikolla Siklan rohkaisemana uskalsin lämmittää kiukaan uudestaan ja kun ikkuna oli löylyhuoneessa auki, niin käryt oli ihan siedettävät. Lauantaina sitten saunottiinkin oikein mukavasti.

Kuluneen viikon toinen onneton tapaus oli vikaantuneen kahvinkeittimen aiheuttama "sähkökatkos" talossa. Ihmettelin kun puhelimeni ei latautunut, eikä kahvikaan valmistunut. Lopulta myös osa talon valaistuksesta pimeni. Osasin sentään mennä sähkökaapille, mutta en ymmärtänyt sellaisen kytkimen kuin VIKAVIRTAKYTKIN päälle mitään. Siklan tuloksettoman puhelinkonsultaation jälkeen, paikalle saapui Siklan sähköasiantuntija, jonka kanssa hetki mietittiin mikä oli katkoksen aiheuttanut. Lopulta syyllinen löytyi siis kahvinkeittimestä.

Viikonloppuna sattui ehkä kaikkein NOLOIN tapahtuma. Olemme turhaan odottaneet uutta pesutornia ja kuivauskaappia Euronicsiltä (nämä eivät siis kuuluneet talotoimitukseen), joten päätin pyykätä osan vyöryvästä pyykkimassasta vanhalla koneellamme. Mieheni asensi koneen onnistuneesti, mutta minä käyttäjänä epäonnistuin. Kone ei saanut vettä.  Aikamme taas tunaroiden päätin laittaa tekstiviestin Siklan LVI vastaavalle, jonka on tarkoitus pitää meille käyttöopastus hieman myöhemmin. Yllätyksekseni hän soitti minulle heti viestin saatuaan. "Onko teillä siellä semmoinen vipu pyykkikoneen vedenotolle?"


Ja ÄO oli mikä?

 Kesti ehkä 10 sekunttia, kun älysin että kodinhoitohuoneen allashanan yhteydessä oli pieni "hana" myös pyykkikoneelle. Hohhoijaa. Että tämmöisiä tumpeloita täällä.

Pistän tähän loppuun vähän kuvia, ettei ihan maine mene. Kaiken tumpeloinnin ohella on nimittäin tullut sisustettuakin. Ostosparatiiseina K-Rauta, Puuilo, kierrätyskeskus ja hieman normaalimpi ASKO sekä verkkokauppa Seinäruusu.

Vallilan vahakangas Pihapiiri
Tämä vahakangas tuli ostettua K-Raudasta jo aiemmin ja siitä taisin blogissani mainitakin. Kankaasta löytyy värimaailma, jota talomme pintamateriaaleissakin on käytetty. Lisäksi ihastuin kankaan karhuun, jota luulin alunperin Suomen pystykorvaksi. Koiraksi, joka vanhemmillani on. Meille se siis on pystykorva eikä karhu.


Kattovalaisin K-Fab
Tämä lamppu oli heräteostos Puuilosta. Alkuperäinen hinta oli 29,90€, mutta sain sen (pyytämättä) 25 eurolla koska kyseessä oli viimeinen kappale ja se oli aivan järjettömän pölyinen. Melkein sitä putsatessa jo harmitti koko ostos, mutta ei sentään. Huomasin myöhemmin, että meiltä löytyy toinenkin saman valmistajan kattovalaisin. Olohuoneesta.

AEG mankeli varmaan 70-luvulta
Olen katoavan kansanperinteen edustaja eli mankeloija. 
Huomasin vauvavuotena, että mankelointi on rentouttavaa puuhaa ja siksi halusin uuteenkin taloon mankelin. Yritin aikani katsella mankelia uutena kodinkoneliikkeistä ja sitten uudehkona Torista, mutta kun törmäsin tähän retroon viedessäni tavaraa kierrätyskeskukseen, tunsin sen olevan siellä minua varten. Sain koneen 5 eurolla (taas pyytämättä alennettuun hintaan -50%) ja vaikka kone oli testattu toimivaksi, lupasivat pojat ottaa sen takaisin jos ei koneen toiminta minua kuitenkaan tyydytä!

En ole vielä ehtinyt testata, mutta jos peli on ok, niin hommaan siihen vielä uuden liinan, joka on ainakin viisi kertaa kalliimpi kuin itse laite :)Seinätarra Ariel
Tytär ilmoitti jossain vaiheessa, että hänen huoneensa pitäisikin olla Arielin värinen, eli turkoosi?! Siksi hankin hänelle tällaisen Ariel seinätarran. Sen kiinnittäminen tuottaa varmaan vähintäänkin yhden oman blogikirjoituksen aikanaan.

Innojok Kupla

Tämä lamppu tuli myös ostettua melko äkikseen. Värihän on juuri oikea meidän keittiöön. Ja onhan se lamppunakin ihan hieno.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti