torstai 13. elokuuta 2015

Talohan on jo pian talo!

Niin paljon mahtuu yhteen viikkoon... Viime viikolla, kun kävin maanantaina talolla, sanoivat timpurimme, että tavoitteena olisi saada sisätilat levytettyä perjantaihin mennessä. Eli viidessä päivässä. Noh, perjantai-iltana...ne oli levytetty! Taisin itsekseni  talossa hortoillessa ihan ääneenkin todeta, että kylläpä pojat oli olleet ahkerina!

Muutenkin käynti oli yksi mukavimmista. Tuli oikein olo, että tämähän on jo melkein talo! Väliseinien myötä koko tilantuntu ja käsitys huoneiden ja tilojen koosta on nyt erilainen. Ja täytyy sanoa, että olen tilasuunnitteluun tyytyväinen. Tästä täytyy antaa erityistunnustusta eräälle ulkopuoliselle "konsultille", jonka kanssa pohjapiirustusta silloin joskus "ajat sitten" pyöriteltiin :)


Tämän viikon aikana merkittäviä ilahduttavia muutoksia on näkynyt talon ulkopuolella. Autokatos on saanut vesikatteen


ja talon ulkoverhousta on alettu laittaa. Maalisävy on Tikkurilan 613x. Nyt laudat on käsitelty (etukäteen) vasta kertaalleen ja sävy näyttää yllättävän vaalealta, mutta silti ihan hyvältä.

Tämä maaliasia oli muuten silloin keväällä niitä ensimmäisiä valintoja, joita piti tehdä. Se oli ihan kauheaa :) Meillä kun on vielä asuinalueella sellainen ylellisyys kuin vapaa kaava ts. kaava ei määrittele ennalta julkisivujen värisävyjä.

Minä olisin ehkä periaatteessa ottanut vaalean sävyn, mutta mies halusi ehdottomasti tumman. Tyttö toivoi sinistä taloa. Siinä sitä sitten parissa viikossa pikaiseen tuumailtiin ja pyöriteltiin päitä aina kun oltiin jossainpäin liikkeellä ja katseltiin vaihtoehtoja. Netistäkin hain, ja tämä kyseinen sävy on ilmeisesti aika suosittu. Tai ainakin siitä löytyi hyvin materiaalia. Niissä kuvissa tosin, joita itse löysin, maali vaikutti varsin tummalta. Noh, summasummarum valintamme vaikuttaa onnistuneelta.
Sisältä talosta löysin sitten viime käynnillä tällaisen laitteen. Kosteudenpoistajan.Jostain syystä tämä kapistus ilahdutti minua kovin. On meinaan tuota sadetta riittänyt tänä kesänä... Ja yhtenäkin aamuna herättiin miehen kanssa kovaan sateeseen ja siinä sitten miettimään , että "siellä se talo taas kastuu". Ja onhan siitä työmaallakin puhuttu, että vettä on riittänyt... Onneksi meidän talo ehti kuitenkin harjaan ja suojaan ennen pahinta sadekautta.

Projekti etenee siis mukavasti. Myös alkukesällä tuntemani rakennusstressi on alkanut helpottaa, kun valintoja lyödään lukkoon, nyt viimeksi lauteiden osalta. Päädyimme ottamaan toimitukseen kuuluvat vakiolauteet, materiaalina lämpömänty. Saunatilaan tuo meille ihan uutta kokemusta leveä, lähes kokonaan lattian peittävä alalaude . Kiuaskin on kivasti piilossa kaiteen takana. Lauteet tulee Lumisaunoilta.

Edelleen ne hanat on meillä valitsematta ja sitten uuden päänvaivan kehitin itselleni kodinkoneista :) Putsasin nykyisen kotimme uunia ja sen myötä ajattelin, että täytyy käydä koetestaamassa meille taloon tulevat AEG:n koneet. Ainakin nykyinen uunimme on tehty erittäin vaikeaksi puhdistaa, enkä samaan haluaisi törmätä tulevan kapistuksen kanssa. Myös induktiolieteen vaihtaminen arvelluttaa. Jotkin kokemukseni niiden "hipaisukytkimistä" ja keitto-ominaisuuksista eivät ole nekään olleet kovin mairittelevia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti