maanantai 28. syyskuuta 2015

Virheiden hakemista

Kyllähän niitä löytyy, kun hakemalla aletaan hakea!

Keskiviikkona pidettiin tosiaan työmaalla "väliaikapalaveri", jossa keskityttiin pääasiassa tarkastamaan kirvesmiestöiden laatu, eli etsimään niitä virheitä :)

Tarkastupartioon kuuluivat allekirjoittanut, valvojamme sekä vastaava työnjohtaja. Kiersimme talon sekä autokatos/varaston ulkopuolelta ja silmäilimme ulkoverhousta ym. rakenteita kriittisin silmin.

Itse olin bongannut jo heti lopullisen ulkomaalauksen jälkeen yhdessä ulkoverhouslaudassa häiritsevän viillon. Jännä ettei sitä pohjamaalattuna ollut huomannut, vaikka kohta olikin aivan näkyvällä paikalla.Valvojamme huomautti lisäksi muutamasta oksaisesta ulkoverhous- ja terassilaudastasekä varastoon lisättävistä tuuletusräppänöistä.

Työnjohtaja itse kiinnitti huomion ulkoportaan "notkumiseen".
Johtopäätöksenä ulkoverhousta päätettiin paikkailla heti tai tarvittaessa vaihtaa muutama lauta viimeistään vuositarkastuksen yhteydessä. Terassilaudat päätetiin vaihtaa ja portaaseen lisätä tukijalat. (Toki maa tulee jonkin verran vielä nousemaan pihatöiden ansiosta.)

Pihatyöt suunniteltiin aloitettavan lähiaikoina...

Ja sitten seurasi JYMY-YLLÄTYS. Työnjohtaja kertoi, että tällä hetkellä talomme olisi valmistumassa jo lokakuun aikana! Eli siis pari viikkoa odotettua aiemmin :)

Tämä tieto pisti yht'äkkiä sutinaa meidän rakennuttajienkin töppösiin ja nyt on sitten viikonlopun aikana hankittu uuteen kotiin jätekatos sekä pyydetty tarjouksia pihasuunnittelusta ja kodinkoneista (pyykkitorni ja kuivauskaappi).

Viikonloppu oli muuten siitä erikoinen, että olin Siklan messuosastolla kertomassa tästä blogista ja rakennusprojektimme etenemisestä. Oli mukavaa! Kiitos teille kaikille, joita sain jututtaa ja toivottavasti minustakin oli iloa ja hyötyä teidän kodin etsinnällenne :)

Yksi jututtamistani henkilöistä epäili, että projektimme olisi tosiaan mennyt niin hyvin kuin kerroin. Aloin siinä sitten itsekin epäilemään uskottavuuttani, joten pohdin ja pohdin, että mitä ongelmia meillä olisi ollut tässä rakennusmatkan varrella.

Eilen sitten muistin yhden :) ! Se liittyy blogissani aiemmin esittämääni kuva-arvoitukseen.
Seuraa juonipaljastus! Rungon pystytysvaiheessa (jota siis seurasin osan aikaa) huomasin, kodinhoitohuoneen ikkunan olevan yllättävän korkealla. Kiinnitin tähän huomiota, sillä olimme melko vastikään saaneet Puustellin kalustekuvat ja niissä minua erityisesti oli miellyttänyt kodinhoitohuoneen ikkuna, joka sijoittui työtason ja yläkaappien väliin.

Nyt sitten työmaalla ikkuna vaikutti olevan kovin korkealla :) Kotona tarkistelin piirustuksia (ja toki hätäiseen tyyliini olin jo soittanut pääsuunnittelijallemme ja Puustellin yhteyshenkilöllemme) ja huomasin, että työmaalla ikkuna oli julkisivukuvien ym mukaan oikealla paikkaa, mutta kalustekuvissa ikkuna oli alempana. Virhe oli siis Puustellin kuvissa.

Mutta koska meitä kaikkia osapuolia miellytti tämä ikkunan virheellinen sijoittelu kalustekuvissa, oli jo ikkunan paikka seuraavana päivänä laskenut työmaalla alemmas.

Ongelma vai ei. Se riippuu kai asenteesta. Itse olin siis jo tämän unohtanut ja varmaan matkaan on mahtunut myös muita pienempiä tilanteita, joissa on neuvoteltu ja keskusteltu asioista. Lopputulos on kuitenkin aina ollut mielestäni positiivinen ja Siklan asenne myötämielinen. Siksi en koe projektissamme olleen varsinaisia ongelmia - vastoin kaikkia alun ennakkoluulojani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti