torstai 18. kesäkuuta 2015

Mitä tässä on oikein puoli vuotta jappastu...

Jotkut lukijoista ehkä ihmettelee, miksi kotimme ei puolen vuoden aikana ole edennyt nykyistä pidemmälle. Kelataanpa siis vähän menneeseen ja mietitään, että mitä tässä on oikein puoli vuotta jappastu ja vatuloitu :)

Joulukuussa teimme siis alustavan varauksen kohteesta. Sovimme, että palaamme asiaan joululomien jälkeen ja niinhän sitten teimmekin. Heti loppiaisen jälkeen ilmoitimme Siklalle, että haluamme jatkaa neuvotteluja. Tapasimme tammikuussa kerran jos toisenkin. Mietimme toimitussisältöä, talomallia, pohjapiirustusta ym. Teimme alustavan hankintasopimuksen  tontista ja pienurakasta. Tapasimme suunnittelijamme ja veivasimme yhdessä talon pohjan toiveidemme mukaiseksi.

Helmikuussa oli lopulta aika tehdä lopulliset kaupat tontista ja urakasta, kun myös talon pohjapiirustus oli valmis. Päänvaivaa aiheutti kuitenkin talon ja autokatoksen sijoittelu tontille.

Kävi ilmi, että tontin rakennusalue kävi varsin ahtaaksi, lisäksi tuli huomioitavaksi paloturvallisuusasiat. Alkoi neuvottelu kaupungin ja tonttinaapurin kanssa... Rakennuslupahakemus päästiin lopulta jättämään maaliskuun lopussa.

Huhtikuussa hieman yllättäen piti jo valita tulisija! Jotakuinkin tällaiseen perussisällön Tulikiven takkaan päädyttiin.




Lisäksi kävimme ensi kertaa Puustellilla määrittelemässä kiintokalusteittemme sijainnit ja määrät. Pinnat ja ns. näkyvät osat jätimme vielä odottamaan sisustussuunnitelmaa, joka sekin onneksemme sisältyy toimitukseen.


Työmaalla mietittiin sähkökeskusten sijoittelua ja määriteltiin taloon tulevat ikkunat ja ulko-ovet.
Tuntui hassulta, että päätöksiä piti tehdä jo niin monista asioista, vaikka itse tontilla ei tapahtunut mitään!

Rakennusluvan saimme huhtikuun lopussa, mutta se astui voimaan vasta 5.5. Työmaalla pidimme kuitenkin aloituspalaverin jo vappuaattona 30.4.

5.5. (kun rakennuslupa astui voimaan) illalla työmaalla näytti jo tältä,



eli varsin rivakasti töihin sitten ryhdyttiin! Tontilla sijainneesta kolmesta rakennuksesta vain yksi oli enää pystyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti